غریب‌آبادی: سفر رئیس‌جمهور به چین نقطه عطفی در دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران است سفیر ایران در دیدار با مقام انگلیسی: فعال‌سازی اسنپ‌بک غیرقانونی است وال‌استریت‌ژورنال: روسیه و چین پیش‌نویس جدیدی درباره اسنپ‌بک ارائه کردند وزیر اسرائیلی: اجازه تشکیل کشور فلسطینی را به هیچ وجه نخواهیم داد ترامپ: از پوتین ناامید هستم؛ درباره غیبتم اخبار جعلی ساختند/کانادا می‌خواهد بخشی از گنبد طلایی باشد بیانیه خانواده امام موسی صدر در پی پخش مستند BBC ترامپ: به جنایت در «خطرناک‌ترین شهر جهان» پایان خواهم داد تأکید عراق و آمریکا بر پایبندی به توافق خروج نظامیان آمریکایی تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکه کشتیرانی مرتبط با ایران رهبران چین و روسیه بیش از ۲۰ توافق‌نامه امضا کردند سخنگوی وزارت خارجه چین: روابط با ایران در اولویت است سی‌ان‌ان: ترامپ مقر فرماندهی فضایی آمریکا را به آلاباما منتقل می‌کند ارتش یمن: ساختمان ستاد کل ارتش اسرائیل و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم دیدار روسای جمهور ایران و چین/ پزشکیان: آماده همکاری برای اجرای توافق جامع ۲۵ ساله هستیم/ شی جین پینگ: حقوق مشروع ایران برای استفاده صلح‌آمیز هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم بقائی در مصاحبه با گاردین: اروپا برای رسیدن به توافق جدی نیست/ اعتماد بین ایران و آژانس از بین رفته است

بلومبرگ: آمانو پنج روز پیش فوت کرده بود

منابع خبری دوشنبه گزارش داده‌اند مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 5 روز پیش فوت کرده اما این خبر امروز رسانه‌ای شده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 22
کد خبر: ۱۷۱۶۰

به گزارش راهبرد معاصر ، منابع خبری امروز دوشنبه گزارش دادند «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 5 روز پیش فوت کرده، اما این خبر امروز رسانه‌ای شده است.

 

منابع خبری با اعلام این خبر به شبکه خبری بلومبرگ گفتند که اعلام خبر فوت آمانو بعد از اتمام تشییع‌جنازه او صورت گرفته است.

خبر درگذشت آمانو در حالی امروز دوشنبه منتشر شد که رسانه‌های خارجی هفته گذشته گزارش داده بودند آمانو خواستار آن است که تا پیش از ماه مارس (اسفند) سال آینده میلادی، به دلیل مشکلات جسمی سمت مدیرکلی آژانس را به فرد دیگر واگذار کند.

 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این خبر را تأیید کرده و اعلام کرد با ارسال نامه‌ای درگذشت مدیر کل را به کشورهای عضو اعلام کرده است.

آمانوی ۷۲ ساله، هفته گذشته در نشست شورای حکام با موضوع پرونده هسته‌ای ایران نیز غایب بود. این دومین بار بودکه او به دلیل مشکلات جسمی نشست‌های آژانس را از دست می‌داد.

 

دوره رسمی مدیر کلی آمانو پایان سال ۲۰۲۱ به اتمام می‌رسید، اما تصمیم برای کناره‌گیری و اکنون خبر فوت وی، آغازگر رقابتی برای اثرگذاری بر روند انتخاب مدیر کل، آن هم در دوره‌ای که پرونده هسته‌ای ایران اهمیتی تازه یافته، خواهد بود.

آمانو در سال ۲۰۰۹ با حمایت آمریکا به مدیر کلی آژانس رسید. اندکی بعد در اسناد «ویکی لیکس» مشخص شد که او به واشنگتن اطمینان داده است که در مسئله پرونده هسته‌ای ایران، «کاملا در زمین ایالات متحده» است و تلاش می‌کند تا فشار بر جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.

 

بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وظیفه گزارش‌دهی در مورد وضعیت برنامه هسته‌ای ایران و پایبندی تهران به بندهای هسته‌ای برجام را بر عهده دارد. آمانو تا پیش از تصمیمات اخیر جمهوری اسلامی ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای، در ۱۵ گزارش پیاپی از جمله ۵ گزارش پس از خروج آمریکا از برجام، تایید کرده بود که تهران به این توافق پایبند است.

 

در ماه‌های گذشته آمریکا و رژیم صهیونیستی آمانو را برای افزایش بازرسی‌ها و انتشار گزارش‌های جهت‌دار علیه برنامه هسته‌ای ایران، تحت فشار قرار داده بودند. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها از آمانو به دلیل آنچه او بی‌توجهی به اسناد ادعایی درباره برنامه هسته‌ای ایران خوانده، انتقاد کرده است.

 

آمانو از چند ماه پیش، به دلیلی که رسانه‌ای نشده، دچار مشکلات جسمی شده بود. بیماری آمانو در وضعیت ظاهری او نیز کاملا مشهود بود و پیش از این هم گمانه‌زنی‌هایی در مورد احتمال کناره‌گیری زودهنگام وی، مطرح بود.

 

طبق گزارش رسانه‌های غربی رقابت اصلی برای جایگزینی آمانو به عنوان مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بین یک رومانیایی و یک آرژانتینی است. خبرگزاری «رویترز» چندی پیش در گزارشی نوشته بود «کرنل فروتا» هماهنگ‌کننده ارشد سیاستگذاری آژانس (اهل رومانی) و «رافائل گروسی» نماینده آرژانتین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نامزدهای احتمالی جانشینی آمانو هستند.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار